Een website maken in een minuut

Wist je dat je met behulp van AI binnen een minuut een website kunt creëren? Binnenkort zal dit ook mogelijk zijn met de websitebuilder die in de Flourish Online website toolkit zit. Slechts enkele gegevens invullen en voilà: je hebt een complete website, inclusief teksten, afbeeldingen en alle benodigde pagina’s.

Hoewel dit mogelijk is, moedig ik het niet aan. Waarom niet? Omdat ik geloof dat een website meer is dan alleen een verzameling informatie. Het is een kans om verbinding te maken met je bezoekers, om ze te begeleiden tijdens hun klantreis. De mogelijkheid om ze het gevoel te geven dat er een mens aanwezig is aan de andere kant van ‘de lijn’. 

Een website die met behulp van AI is gemaakt, kan er misschien professioneel uitzien, maar het mist de menselijke factor die zo belangrijk is voor het opbouwen van vertrouwen en loyaliteit bij je klanten. Daarom is het belangrijk om tijd en moeite te investeren in het creëren van een website die jouw uniciteit weerspiegelt en een sterke band opbouwt met je bezoekers. 

Wat maakt jouw website authentiek? Hoe weten bezoekers wat jouw passie is, wat je drijft en waar jullie elkaar kunnen vinden? Dit zijn allemaal zaken die AI niet voor je kan doen of weten. Als je kiest voor een dergelijke website, loop je het risico dat je online visitekaartje nauwelijks opvalt tussen de miljoenen anderen. Het is maar zeer de vraag of het bijdraagt aan je succes, of dat het misschien wel zo’n teleurstelling is voor je bezoekers dat ze meteen weer wegklikken.


Dus ja, je kunt ontzettend snel een website maken met behulp van AI, maar als je een website wilt die echt voor je gaat werken, dan vraagt dat tijd, geduld, liefde, aandacht en heel veel inzet. Het is de moeite waard om te investeren in een website die jouw persoonlijkheid en passie weerspiegelt, die je bezoekers aanspreekt en die een blijvende indruk achterlaat.

Nieuw in de webshop