Woorden die Resoneren

Een klant van mij geeft spirituele consulten. Het schrijft regelmatig op een fijngevoelige manier en op zachtaardige toon over de ervaringen die hij heeft in het contact met klanten. Het is een hele mooie manier, om inzicht te geven, in wat er ongeveer gebeurd tijdens een consult.. En daarom ook heel erg geschikt om op zijn website te plaatsen als ‘blog posts’, zodat bezoekers kunnen lezen, wat zij ongeveer kunnen verwachten van een consult.

We kwamen er alleen tijdens het proces achter, dat ‘blog posts’ eigenlijk helemaal niet zo’n geschikte term is en niet het juiste communiceert met de bezoekers van de website. 

Iets waarvan ik me tot dan toe nog niet zo bewust was, maar wat ik nu achteraf zeker wel altijd voel. Het zijn allemaal van die hele kleine dingetjes die er voor zorgen, dat je een aangenaam ‘thuis’ of ‘welkom’ gevoel krijgt op een website, het gevoel gezien en begrepen te worden. Of waardoor je anderzijds het gevoel kunt krijgen dat je je in een iet wat bevreemdende wereld bevind, waar je je draai niet echt kunt vinden. 

Dus wilden we graag een andere term bedenken, die meer passend zou zijn. Ik vroeg aan Chat GTP om met ons mee te denken. Ik ben nog niet helemaal overtuigd van Chat GTP als het gaat om het schrijven van hele artikelen. Maar als het gaat over ‘meedenken’ en ‘brainstormen’, dan heb ik echt hele goede ervaringen. En dit waren de voorstellen waar Chat GTP mee kwam:

  1. “Reflecties”: Deze term suggereert een dieper niveau van overdenking en kan passend zijn voor iemand die spirituele consulten geeft.
  2. “Inzichten”: Dit woord geeft aan dat wat wordt gedeeld, voortkomt uit een proces van leren en begrijpen.
  3. “Ervaringen”: Dit is een eenvoudige maar effectieve term die duidelijk maakt dat het gaat om persoonlijke belevenissen.
  4. “Verhalen”: Als de artikelen meer verhalend zijn, kan dit een geschikte term zijn.
  5. “Ontdekkingen”: Dit suggereert een proces van zoeken en vinden, wat passend kan zijn voor spiritueel werk.
  6. “Reisverslagen”: Als de artikelen gaan over een spirituele reis of ontwikkeling, kan dit een goede keuze zijn.
  7. “Gedachten”: Dit is een informele en persoonlijke term die aangeeft dat het gaat om persoonlijke overpeinzingen.
  8. “Wijsheid”: Als de artikelen bedoeld zijn om kennis of inzicht te delen, kan dit een passende term zijn.
  9. “Lessen”: Dit suggereert dat er iets waardevols te leren valt uit de gedeelde ervaringen.
  10. “Mijmeringen”: Dit woord heeft een poëtische klank en kan passend zijn als de artikelen meer beschouwend of filosofisch van aard zijn.

Ik vond het een mooie en verrijkende lijst en mijn klant vond er uiteindelijk het geschikte woord, dat precies resoneerde met hetgeen hij met de lezer wil communiceren.

Taal is één van de vele instrumenten, waarmee we een verbinding maken met de bezoeker van onze website en zelfs zo iets kleins als één term, kan al een verschil maken of er iets resoneert met de bezoeker of niet. Of deze doorklikt en gaat lezen, of dat deze weg klikt en voorgoed is verdwenen van je website.

Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn, die het laatste doen. Want niet iedereen voelt zich thuis in een zelfde omgeving. Zoals ook niet iedereen zich thuis voelt in een zelfde soort huis, of in een zelfde soort vakantieland. Waar het om gaat, is dat jouw communicatie resoneert met wie jij bent en met degene die je wilt bereiken. Als dat lukt, dan zijn we op het goede spoor.

Nieuw in de webshop